fbpx
A Parliament Medical Center speciálisan a neurológiai és kardiológiai betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végzi. E két területen sikereket elért orvosaink gyógyítják és kiemelt figyelemben részesítik pácienseinket, hiszen tudjuk, hogy a gyógyuláshoz a gondoskodás is elengedhetetlen.
Szombat - Vasárnap: Zárva
Telefonszámunk
E-mail címünk
Parliament Medical Center

Dr Balogh Attila Béla Phd
neurológus, pszichiáter

Dél-pesti Centrumkórház Országos Haematogiai és Infektológiai Intézet Neurológia ( volt Szent István Kh ) főorvosa . Eszméletvesztéses és epilepsziás betegek, továbbá EEG vizsgálatok szakambulanciájának vezetője.

neurológus szakorvos, pszichiáter szakorvos, klinikai neurophysiológia szakorvosa, epilepszia szakértő

Szakmai tapasztalat

  • DPC Kórház Neurológia
  • 1966 – 1977  SOTE Psychiátriai Klinika
  • 1977 – 1988  SOTE Neurológiai Klinika
  • 1988-2007  Szent István kórház osztályvezető főorvosa
  • 2007 Szent István klinikai neurophysiológiai és epileptológiai munka irányítása

Tanulmányok

  • 1966 SOTE Általános Orvosi Diploma
  • 1970 Neurológia szakvizsga
  • 1974 Psychiatriai szakvizsga
  • 1988 PhD fokozat
  • 2008 Klinikai neurophysiológia

Mivel fordulhat hozzá?

Tisztázatlan eredetű rosszullétek kivizsgálása és gyógyszerelése. Epilepszia vizsgálata és gyógyszeres beállítása, EEG kivizsgálás. Fájdalom, gerincbetegségek, Stroke, Neurológia, psychiátria , fájdalom kezelés

Bemutatkozás

“A beteg panaszait figyelmesen végig kell hallgatni!”
Dr. Balogh Attila Béla neurológus, pszichiáter, klinikai EEG szakorvos, aki a korábbi Szent István, ma Délpesti Centrum Kórház klinikai neurofiziológiai és epileptológiai munkáját irányítja. Több mint 46 éve foglalkozik epilepsziás betegek kivizsgálásával, kezelésével és gondozásával. Jelenleg több mint 1800 beteg áll folyamatos felügyelete alatt. Nemzetközi vizsgálatok megtervezésében és kivitelezésében vesz részt, melyek többségében új antiepileptikumok klinikai tanulmányozásával kapcsolatos. Klinikai szakvizsgára jelentkezők oktatását és vizsgáztatását végzi. Pályája első húsz évét a Semmelweis Egyetem Pszihiátriai, majd Neurológiai Klinikáján töltötte, részlegvezetője, illetve tudományos témavezetőjeként. Megannyi nemzetközi és hazai orvos szervezet vezetőségének tagja, nemzetközi publikációk, előadások sokasága fűződik a nevéhez. Kutat, oktat és elsősorban gyógyít. Mert erre tette fel az életét. Orvos családban nőtt fel, nem is tudott más hivatást elképzelni. Mikor harmadéves egyetemista korában végre találkozhatott a betegekkel, akkor érezte meg igazán a szakma varázsát és mondta azt: „Engem szeret a Jó Isten, hogy orvos lehetek!”. Ő abban hisz, hogy a beteget mindig végig kell hallgatni, mert az sokszor sokkal többet elmond, mint bármilyen diagnosztikus vizsgálat. Mert megismeri az előzményeket, a körülményeket és az akut problémát, amihez a személyes beszélgetés elengedhetetlen. Ezeket a gépek nem tudják kimutatni és e nélkül sokkal nehezebb pontos diagnózist, gyógymódot találni. Különösen igaz ez a tisztázatlan eredetű rosszullétekre, legyen az eszméletvesztés, mozgászavar, vagy megmagyarázhatatlan fájdalom. Mert mindennek oka van, aminek a végére kell járni. Ehhez pedig mindketten kellenek. Orvos és betege.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!

Online időpontfoglalás