fbpx
A Parliament Medical Center speciálisan a neurológiai és kardiológiai betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végzi. E két területen sikereket elért orvosaink gyógyítják és kiemelt figyelemben részesítik pácienseinket, hiszen tudjuk, hogy a gyógyuláshoz a gondoskodás is elengedhetetlen.
Szombat - Vasárnap: Zárva
Telefonszámunk
E-mail címünk
Parliament Medical Center

Dr. Balogh Attila Álmos

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet agy- és gerincsebész idegsebész szakorvosa, az Intézet Gerincsebészeti Centrumának tagja, a Semmelweis Egyetem Idegsebészeti Tanszékének oktatója, PhD.

09_Balogh_Attila_6770 (1)

Szakvizsgák: Általános Orvos, Idegsebész szakorvos

Tanulmányok, Kinevezések:

1991 – 1997: Semmelweis Egyetem, Általámos Orvostudományi Kar
1992 – 1995 OITI Intenzív Terápiás Osztály
1995 – 1996 Semmelweis Egyetem, Szív- és Érsebészeti Klinika, Intenzív Terápiás Osztály
1997 – Általános Orvosi Diploma
1998 – 2006 Idegsebész szakorvos jelölt – Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben
2006 – Idegsebész szakvizsga
2006 – Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet idegsebész szakorvosa
2016 – PhD fokozat

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet agy- és gerincsebész idegsebész szakorvosa, az Intézet Gerincsebészeti Centrumának tagja, a Semmelweis Egyetem Idegsebészeti Tanszékének oktatója, PhD.

Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben eltöltött 21 év alatt gyakorlatot szerzett az agy- és gerincbetegségek komplex sebészi kezelésében.

Szakterületek:

A Spetzler mikrosebészeti ösztöndíj keretén belül 4 évet töltött a világ egyik legrangosabb idegsebészeti centrumában a Barrow Neurological Institute-ban, ahol a legmodernebb bázis sebészeti eljárásokat sajátította el.

Szakterületei az agy- és gerincdaganatok, degeneratív gerincbetegségek (porckorongsérvek, gerinc- és idegcsatorna szűkületek) dekompressziós műtéti megoldása valamint csigolya elcsúszások komplex fúziós műtéti technikákkal történő korrekciója.

Jártas a koponyabázist érintő megbetegedések, egyes epilepszia betegségek, agyvízkeringési zavarok, agyi érrendellenességek valamint perifériás idegek kompressziós szindrómáinak  (carpal tunnel syndrome) műtéti megoldásában.

A Semmelweis Egyetem idegsebészeti tanszékének oktatója.
Kutató- fejlesztői munkássága során számos innovatív eljárás és eszköz kifejlesztésében vett részt.

A nevével fémjelzett 4D Anatomy szimulációs és anatómiai oktatórendszert a világ legjelentősebb egyetemein vezették már be (Monash, Exeter, Oxford, Freiburg egyetemek).

Számos nemzetközi és hazai kongresszuson vett részt, számos előadást tartott a világ legrangosabb egyetemein mint a londoni King’s College, National Institute of Singapore).
Rendszeresen tart előadásokat hazai és nemzetközi kongresszusokon, részt vesz orvostanhallgatók magyar és angol nyelvű egyetemi tantermi és gyakorlati oktatásában.
2 nemzetközi szabadalom tulajdonosa (2004), több pályázat nyertese és fejlesztő vezetője.
Tudományos eredményeit nemzetközi és hazai folyóiratokban publikálta.

Tudományos munkásság 

1998 – 2002 Az epilepszia sebészi kezelésében meghatározó hemispheriális dominancia vizsgálatának, forradalmian újszerű, non-invazív, fTCD eljárásának kidolgozása.
2002 – 2004 Spetzler Microsurgical Neuroanatomy Fellowship, Barrow Neurological Institute, Phoenix, AZ, USA
2004 – 2006 Spetzler Skull-base fellowship, Barrow Neurological Institute, Phoenix, AZ, USA
2008 – 4D Anatomy sebészi és anatómiai szimulációs oktatóprogram feltalálója és fejlesztője.

 Pályázatok

2012– 2013 Fejlesztésvezető – Interaktív, térhatású, klinikopatológiai e-learning tananyagok kifejlesztése (TÁMOP pályázat keretén belül)
2014 – 2015 Fejlesztő munkatárs – 4D Anatomy gömbszkenner fejlesztése (GINOP pályázat keretén belül)
2019 – 2020 Fejlesztésvezető – 4D Anatomy képleképező és képrekonstrukciós rendszer továbbfejlesztése (GINOP pályázat keretén belül)

Szeretne időpontot kérni Parliament szakorvosához?

Töltse ki a mézőket, hogy felkereshessük Önt.

Online időpontfoglalás