fbpx
A Parliament Medical Center speciálisan a neurológiai és kardiológiai betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végzi. E két területen sikereket elért orvosaink gyógyítják és kiemelt figyelemben részesítik pácienseinket, hiszen tudjuk, hogy a gyógyuláshoz a gondoskodás is elengedhetetlen.
Szombat - Vasárnap: Zárva
Telefonszámunk
E-mail címünk
Parliament Medical Center

Dr. Nagy Anikó Ilona PhD
kardiológus szakorvos

Szívultrahang specialista a Semmelweis Egyetem adjunktusa, a Karolinska Intézet senior kutató munkatársa, a Karolinska Egyetemi Kórház szakorvosa

Szakmai tapasztalat

  • 2011 – óta a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika munkatársa
  • 2017 – óta a Semmelweis Egyetem adjunktusa
  • 2017 – óta Karolinska Intézet senior kutatói munkatársa
  • 2019 – Karolinska Egyetemi Kórház szakorvosi munkatársa
  • 2020 – Magyar Nemzeti Vizsgabizottság, Echocardiographiás Licenszvizsga bizottsági tagja

Tanulmányok

  • 2000 – 2006 Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar – Általános Orvosi Diploma
  • 2006 – 2011 University of Cambridge – Doktori fokozat
  • 2015 – Kardiológia Szakvizsga
  • 2018 – Svéd orvosi licensz vizsga

Mivel fordulhat hozzá?

Képalkotó diagnosztika, ISZB , szívelégtelenség, billentyűbetegségek, egyéb struktúrális szívbetegségek diagnosztikája, terápiás lehetőségek megválasztása, műtéti indikáció elbírálása, katéteres szívbillentyűműtétek és egyéb perkután struktúrális intervenciók lehetőségének megítélése (bal pitvari fülcsezárás, MitraClip, TAVI, tricuspidalis interventiók, ASD zárás, paravalvularis leak zárás előtti expert diagnosztikus szív UH vizsgálatok), ezen beavatkozások ultrahangos irányítása, a betegek utógondozása. Onkológiai betegek kardiológiai követése. Sportolói kardiológiai vizsgálat. Kardiogen emboliforrások kivizsgálása. Modern szívultrahang diagnosztikai technikák (strain analízis, automata 3D analízis, manuális 3D analízis). Évente 200-250 nyelőcsövön keresztüli UH vizsgálatot, 150 terheléses szívultrahang vizsgálatot végez.

Bemutatkozás

“Nem engedhetjük el a betegek kezét!
Dr. Nagy Anikó Ilona Több mint 10 éves gyakorlattal rendelkezik a kardiológia és azon belül elsősorban a szívultrahang (echocardiographia) diagnosztika területén, európai és nemzeti licensz vizsgákat tett, aktív tudományos kutatói tevékenységet folytat ezen a területen. Jártas a billentyűbetegségek diagnosztikájában, a legmodernebb terápiás lehetőségekhez elengedhetetlen ultrahangos diagnosztika elvégzésében, katéteres szívbillentyűműtétek és egyéb katéteres beavatkozások lehetőségének megítélésben, beavatkozások ultrahangos irányításban, a betegek utógondozásban. Nagy gyakorlattal rendelkezik a legújabb szívultrahang diagnosztikai technikák területén is. A 3-dimenziós szívultrahang alkalmazásának egyik hazai úttörője, ezen technika nemzetközi szinten is elismert oktatója. Járóbeteg ellátás mellett a kardiológiai intenzív terápia területén is többéves szakmai tapasztalata van. Munkája során gyakran másodvéleményt kérnek tőle, hiszen a betegellátás legmagasabb szintjén dolgozik, fő célja, hogy a beteg olyan diagnózist kapjon, amely a leginkább segíti elő a legjobb terápia kiválasztását, és ezáltal a legvalószínűbben segíti hozzá a gyógyuláshoz. Elve, hogy nem szabad soha senkit egy diagnózissal szélnek ereszteni, hanem a betegutak menedzselését is felvállalva segíthetjük hozzá a tényleges gyógyuláshoz. Büszke arra, hogy mindent, amit külföldön tanult, tanul, azt a magyar egészségügyben kamatoztatja. Ugyan már a szakmai tudása is a legmagasabb szintű gyógyító munkát biztosítja, meggyőződése, hogy az empátia, az emberség tesz valakit igazán orvossá.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!

Online időpontfoglalás