fbpx
A Parliament Medical Center speciálisan a neurológiai és kardiológiai betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végzi. E két területen sikereket elért orvosaink gyógyítják és kiemelt figyelemben részesítik pácienseinket, hiszen tudjuk, hogy a gyógyuláshoz a gondoskodás is elengedhetetlen.
Szombat - Vasárnap: Zárva
Telefonszámunk
E-mail címünk
Parliament Medical Center

Dr. Szegedi Nándor PhD
kardiológus

kardiológus szakorvos, szívritmuszavar specialista (elektrofiziológus)
Európai Aritmológiai Társaság (EHRA) elektrofiziológiai licencvizsga (elméleti és gyakorlati egyaránt)

Szakmai tapasztalat

 • 2012  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest
 • 2017 óta a Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának elnöke

Tanulmányok

 • 2006 – 2012   Általános Orvostudományi Kar, Semmelweis Egyetem, Budapest  summa cum laude
 • 2012: Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika munkatársa, egyetemi oktató
 • 2013: elektrofiziológiai laboratórium munkatársa
 • 2016 óta önállóan végez ritmuszavarok miatt évente több száz katéteres ablációt
 • 2012 – 2018   Kardiológia rezidens képzés Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest
 • 2017  European Heart Rhythm Association elektrofiziológiai licencvizsga
 • 2018  Kardiológia szakvizsga (kiválóan megfelelt)
 • 2020.PhD disszertáció címe: Evaluation of Factors Correlating with the Outcome of
  Atrial Tachycardia and Atrial Fibrillation Ablation.

Mivel fordulhat hozzá?

Szívritmuszavarok (AVNRT, AVRT, WPW-szindróma, pitvari tachycardia, pitvari flutter, pitvarfibrilláció, kamrai extrasystolia, kamrai tachycardia) katéterablációs megoldása: évi 500 műtétben való aktív részvétel, ebből 300 esetben első operatőrként. Ezt követően a betegek további utógondozása ambulánsan. Szintén ambuláns betegellátás keretében pacemaker kontrollok, kardiológiai gyógyszeres kezelések (pl. vérnyomás beállítás, szívelégtelenség gyógyszeres kezelése), syncope kivizsgálása, kardiológiai szűrés. Mitralis billentyű katéteres kezelésében való részvétel. Esetszám/ év: 500 abláció

Bemutatkozás

“A betegség elsősorban nem probléma, hanem egy feladat, egy kihívás, amire megoldást kell találni!
Dr. Szegedi Nándor a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika kardiológus szakorvosa, elektrofiziológus. Specialitása a szívritmuszavarok katéteres kezelése, de szinte minden további alapvető kardiológiai ellátásban is jártas, mint például a magas vérnyomás, a pacemaker, vagy éppen a szívelégtelenség kezelése. Fiatal szakember, aki, ahogy mondja, hogy már az anyatejjel szívta magába az innovációt. Mindig tudni akarta, mik azok az új lehetőségek, amivel a lehető leggyorsabban tudnak segíteni a betegeiknek. Ehhez Merkely Béla és Gellér László professzorok adtak meg neki minden támogatást. Folyamatosan szüksége van a tanulásra, emellett kutat, tanít és szakmai könyveket ír. A számára legizgalmasabb terep az elektrofiziológia, ezért is választotta a kardiológia legnagyobb lendülettel fejlődő területét. Abban hisz, hogy amennyiben lehetséges, ne a gyógyszeres kezelést részesítsük előnyben, hanem oki terápiát végezve legyen esetleg elhagyható a gyógyszer, főként annak a tükrében, hogy egyre több egészen fiatal korú embernélis jelentkeznek szív-érrendszeri panaszok. Az időben elvégzett kivizsgálással – és szükség esetén műtéti kezeléssel – a páciensek tünetei sok esetben gyógyszerek nélkül is teljesen megszüntethetők. Természetesen bizonyos esetekben tartós gyógyszeres kezelés is szükséges, ennek megítélésében a legfrissebb szakmai irányelvek naprakész útmutatását tartja mérvadónak.Szívritmuszavarok esetén napjainkban az eszközös kezelés, az úgynevezett katéteres abláció a leghatékonyabb terápia, melynek segítségével a betegek legnagyobb részénél tartós ritmuszavar mentességet, illetve jelentősen javuló életminőséget érhetnek el. Minden fórumon azért harcol, hogy minél előbb jussanak el az érintettek a ritmuszavar specialista szakemberekhez, ugyanis annál eredményesebb és hatékonyabb lesz az ellátásuk. Az innováció híveként a legújabb és leghatékonyabb technológiákat alkalmazza a pácienseinek kezelése során, mint például a röntgensugár használattól mentes, ún. zero-fluoroszkópiás ablációs módszer. Rendkívül hasznosnak tartja az ambuláns kivizsgálás részévé vált okos órák elterjedését, mely óriási segítség mind a betegeknek, mind a szakembereknek, ugyanis olyan szívritmuszavarok is könnyen diagnosztizálhatók, amelyek relatíve ritkán jelentkeznek, illetve rövid időtartamuk miatt korábban nehéz volt a nyomukra bukkanni. A Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának az Elnöke, több cikk első- illetve társszerzője, egyetemi jegyzet írója is. És, ami a munkájában a legfontosabb számára: tudjon mindenről, ami az orvostudományban zajlik, hogy naprakész ismeretiveladhasson megoldást minden hozzá fordulónak.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!

Online időpontfoglalás