fbpx
A Parliament Medical Center speciálisan a neurológiai és kardiológiai betegségek diagnosztikáját és gyógyítását végzi. E két területen sikereket elért orvosaink gyógyítják és kiemelt figyelemben részesítik pácienseinket, hiszen tudjuk, hogy a gyógyuláshoz a gondoskodás is elengedhetetlen.
Szombat - Vasárnap: Zárva
Telefonszámunk
E-mail címünk
Parliament Medical Center
doctor-icon-vector-11004500

Szakmai tapasztalat

  • 2012  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest

Tanulmányok

  • 2006 – 2012   Általános Orvostudományi Kar, Semmelweis Egyetem, Budapest  summa cum laude
  • 2012 – 2018   Kardiológia rezidens képzés Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest
  • 2017  European Heart Rhythm Association elektrofiziológiai licencvizsga
  • 2018  Kardiológia szakvizsga (kiválóan megfelelt)

Mivel fordulhat hozzá?

Szívritmuszavarok (AVNRT, AVRT, WPW-szindróma, pitvari tachycardia, pitvari flutter, pitvarfibrilláció, kamrai extrasystolia, kamrai tachycardia) katéterablációs megoldása: évi 500 műtétben való aktív részvétel, ebből 300 esetben első operatőrként. Ezt követően a betegek további utógondozása ambulánsan. Szintén ambuláns betegellátás keretében pacemaker kontrollok, kardiológiai gyógyszeres kezelések (pl. vérnyomás beállítás, szívelégtelenség gyógyszeres kezelése), syncope kivizsgálása, kardiológiai szűrés. Mitralis billentyű katéteres kezelésében való részvétel. Esetszám/ év: 500 abláció

Dr. Szegedi Nándor

kardiológia szakorvos
Európai Aritmológiai Társaság (EHRA) elektrofiziológiai licencvizsga (elméleti és gyakorlati egyaránt)

Bemutatkozás

“A betegség elsősorban nem probléma, hanem egy feladat, egy kihívás, amire megoldást kell találni!
Dr. Szegedi Nándor a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika kardiológus szakorvosa, elektrofiziológus. Specialitása a szívritmuszavarok katéteres kezelése, de szinte minden további alapvető kardiológiai ellátásban is jártas, mint például a magas vérnyomás, a pacemaker, vagy éppen a szívelégtelenség kezelése. Fiatal szakember, aki, ahogy mondja, hogy már az anyatejjel szívta magába az innovációt. Mindig tudni akarta, mik azok az új lehetőségek, amivel a lehető leggyorsabban tudnak segíteni a betegeiknek. Ehhez Merkely Béla és Gellér László professzorok adtak meg neki minden támogatást. Folyamatosan szüksége van a tanulásra, emellett kutat, tanít és szakmai könyveket ír. A számára legizgalmasabb terep az elektrofiziológia, ezért is választotta a kardiológia legnagyobb lendülettel fejlődő területét. Abban hisz, hogy amennyiben lehetséges, ne a gyógyszeres kezelést részesítsük előnyben, hanem oki terápiát végezve legyen esetleg elhagyható a gyógyszer, főként annak a tükrében, hogy egyre több egészen fiatal korú embernélis jelentkeznek szív-érrendszeri panaszok. Az időben elvégzett kivizsgálással – és szükség esetén műtéti kezeléssel – a páciensek tünetei sok esetben gyógyszerek nélkül is teljesen megszüntethetők. Természetesen bizonyos esetekben tartós gyógyszeres kezelés is szükséges, ennek megítélésében a legfrissebb szakmai irányelvek naprakész útmutatását tartja mérvadónak.Szívritmuszavarok esetén napjainkban az eszközös kezelés, az úgynevezett katéteres abláció a leghatékonyabb terápia, melynek segítségével a betegek legnagyobb részénél tartós ritmuszavar mentességet, illetve jelentősen javuló életminőséget érhetnek el. Minden fórumon azért harcol, hogy minél előbb jussanak el az érintettek a ritmuszavar specialista szakemberekhez, ugyanis annál eredményesebb és hatékonyabb lesz az ellátásuk. Az innováció híveként a legújabb és leghatékonyabb technológiákat alkalmazza a pácienseinek kezelése során, mint például a röntgensugár használattól mentes, ún. zero-fluoroszkópiás ablációs módszer. Rendkívül hasznosnak tartja az ambuláns kivizsgálás részévé vált okos órák elterjedését, mely óriási segítség mind a betegeknek, mind a szakembereknek, ugyanis olyan szívritmuszavarok is könnyen diagnosztizálhatók, amelyek relatíve ritkán jelentkeznek, illetve rövid időtartamuk miatt korábban nehéz volt a nyomukra bukkanni. A Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának az Elnöke, több cikk első- illetve társszerzője, egyetemi jegyzet írója is. És, ami a munkájában a legfontosabb számára: tudjon mindenről, ami az orvostudományban zajlik, hogy naprakész ismeretiveladhasson megoldást minden hozzá fordulónak.