Dr Ábrahám Pál PhD

Egyetemi adjunktus, osztályvezető helyettes: Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika Egynapos Kardiológiai Osztály, kardiológus- és belgyógyász szakorvos.

Mivel fordulhat hozzá?

Ritmuszavarok, pacemaker/ICD kontroll, szívultrahang vizsgálat, krónikus szívelégtelenség, poszt-COVID szindróma, stroke-on átesett betegek kardiológiai kivizsgálása és katéteres PFO zárásra való alkalmasság vizsgálata, gondozása

Szakmai tapasztalat

Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika / Egynapos Kardiológiai Osztály/osztályvezető-helyettes / 2017 – jelenleg

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet / kardiológus konziliárius / 2017- jelenleg

Semmelweis Egyetem, VSZÉK, Budapest / egyetemi adjunktus / 2016 – jelenleg

Erasmus MC, Thoraxcenter, Rotterdam, Hollandia/ elektrofiziológia klinikai fellow/ 2014

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Budapest / kardiológus szakorvos/ 2008-2014

Erasmus MC, Thoraxcenter, Rotterdam, Hollandia / elektrofiziológia kutatási fellow/ 2011

Péterfy Kórház, I. Bel- Kardiológiai Osztály, Budapest/ szakorvosjelölt majd belgyógyász szakorvos / 2002 – 2008

Semmelweis Egyetem, ÁOK,/ központi gyakornok/ 1999-2002

Tanulmányok

2017 Felnőtt Transztorakális Echokardiográfia, ÁEEK, Budapest

2015 Doktori Iskola, Semmelweis Egyetem, Budapest/ klinikai szív elektrofiziológia

2013 European Heart Rhythm Association, Athén / klinikai szív elektrofiziológia

2011 European Heart Rhythm Association, Madrid/ eszközös ritmuszavar terápia

2008 Semmelweis Egyetem, Budapest / kardiológus szakvizsga

2005 Semmelweis Egyetem, Budapest / belgyógyász szakvizsga

1999 Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Budapest / általános orvos

Bemutatkozás

Nincs szörnyűbb érzés egy beteg embernek, mint a tehetetlenség, a bizonytalanság érzete, ebből kell mindenképpen kihoznom. Amikor belép hozzám egy páciens figyelem a gesztusait, a viselkedését, mozgását, ezek mind egy pluszt tesznek ahhoz, hogy megértsem a problémát, amit ő azután elmond. És tudom, hogy előttem mindig egy kiszolgáltatott ember áll, hiszen a betegség azzá tesz mindannyiunkat, éppen ezért úgy gondolom, kicsit a lélektanhoz is értenünk kell a maximális szakmai felkészültségünk mellett. Ez nem csak az emberségünk megmutatkozása, de nemegyszer sokat segít a jó diagnózis felállításában is. Gyakran ez egy igazi nyomozás, egy sherlock holmes-i munka, ki kell deríteni a probléma hátterét, melyben ha elnyerjük a beteg bizalmát, ő is mindig partnerré válik. Sokan már úgy jönnek hozzánk, hogy megannyi helyen jártak és nagyon elkeseredettek, mivel felőrli őket a bizonytalanság. És fantasztikus érzés, mikor tisztázódik, hogy mi a megoldás a gyógyuláshoz. Minden betegtől tanulunk nap mint nap, amit én nagyon élveznek. Egy-egy kihívást jelentő esetből előfordul, hogy tanulmányt is írunk -persze anonimizálva- hogy a kollégák is megismerhessék a tanulságát”- mondja dr. Ábrahám Pál kardiológus, egyetemi adjunktus oktató. Az egyetem számára egy élmény volt, mert a tengernyi tananyag ellenére nem egy nyűg volt, hanem hihetetlenül izgalmas megismerés, ami egyébként motiválja a mai napig. “Az egyetemet követően is minden munkahelyem hozzátett tudásomhoz és szakmai hozzáállásomhoz. A Péterfyben töltött korai évek a klasszikus nem-invazív fekvőbeteg ellátás elsajátítására, a betegekre fordított idő fontosságára, az önálló döntéshozatalra és a munkatársi csapatszellem fontosságára tanítottak meg. Az Országos Kardiológiai Intézetben a modern invazív ritmuszavar kezelés világában nyertem gyakorlatot. A Városmajorban pedig mindezeken felül a kardiológia világszínvonalú, hatékony művelésének valamint az oktatás és a klinikai kutatómunka inspiráló közegének lehetek részese a mindennapokban. És nagyon fontos, hogy a tudomány mellett mindig lássam az embert. Mert mindkettőnknek ugyanaz a célja: a beteg gyógyulása”- vallja Ábrahám doktor.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!