Dr Sáró Enikő

Dél-pesti Centrumkórház Országos Haematogiai és Infektológiai Intézet Neurológiai Osztálya, a Sclerosis Multiplex Centrum vezetője.

Mivel fordulhat hozzá?

Minden általános neurológiai kórkép diagnosztikája, ill. kezelése, kiemelten a Sclerosis Multiplex és a neuroimmunológiai kóképek. Ezen felül nagy gyakorlatom van a stroke, az egyéb agyi ereket érintő megbetegedések, szédüléses kórképek, derék- és gerincfájdalmak, szellemi hanyatlással járó betegségek, demenciák, fejfájások, tekintés- és látászavarok ellátásában.

Szakmai tapasztalat

2014-2015: Szent János és Észak-budai Egyesített Kórházak, Neurológiai Osztály

2015-2018: Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Neurológiai Osztálya, a Sclerosis Multiplex Centrum tagja

2018- : Dél-pesti Centrumkórház Országos Haematogiai és Infektológiai Intézet Neurológiai Osztálya, a Sclerosis Multiplex Centrum vezetője.

Tanulmányok

2008-2014: Semmelweis Egyetem, Általános Orvosi Kar, általános orvos szaka

2019: neurológia szakvizsga.

Bemutatkozás

“Az ember fizikai és lelki állapota nem választható el egymástól!”
Dr. Sáró Enikő, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Haematogiai és Infektológiai Intézet Neurológiai Osztálya, a Sclerosis Multiplex Centrum vezetője. Lenyűgözőnek tartja az idegrendszer működését, amely egyedi az emberi szervezetben. Kiemelten a Sclerosis Multiplex és a neuroimmunológia, de a neurológia minden területének látja a szépségét. Legyen az egy általános neurológiai kórkép, vagy csak panasz, mint a szédülés, zsibbadás, derékfájdalom, fejfájás. Fiatal kora ellenére már nagy gyakorlata van a stroke, az egyéb agyi ereket érintő megbetegedések, szédüléses kórképek, derék- és gerincfájdalmak, szellemi hanyatlással járó betegségek, demencia, fejfájás, tekintés- és látászavarok ellátásában. Rengeteg különféle beteggel találkozott, többféle szakmai iskolának lehetett a tanúja. Több külföldi tanulmányúton vett részt, publikált és előadást is tartott. Pályája a Szent János és Észak-budai Egyesített Kórházak Neurológiai Osztályán indult, majd a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Neurológiai Osztálya, a Sclerosis Multiplex Centrumban töltötte a rezidensi évei nagy részét. Hisz abban, hogy mindenkitől el lehet lesni valamit, hogy az orvostudományt nem lehet fekete-fehéren darabjaira bontani, hogy a társszakmáknak csapatként kellene együttműködve mindent megtenni a betegekért. A mai napig követi a szakma aktualitásait, minden lehetőséget megragad a tanulásra, saját maga fejlesztésére. Az évek alatt összegyűjtött sokrétű tapasztalatokból gyúrta össze a saját ars poeticáját. Alapfilozófiája a holisztikus gyógyítás, hogy az ember fizikai és lelki állapota nem választható el egymástól. Hisz abban, hogy a betegségek tankönyvi leírása útmutató, melyet minden emberre személy szerint rá kell igazítani, hogy „a ruha tökéletesen álljon”.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!