A szuperedző és a Covid19

A szuperedző és a Covid19

Erdélyi Kriszta egy igazi energiabomba. Rendkívül fontos számára a táplálkozás, a mozgás pedig az élete. Nem ismer lehetetlent, a járvány kezdetén azonnal online edzéseket kezdett tartani, és egy olyan közösséget épített, ami azóta is tartja a lelket mindenkiben.

Ezért is volt szokatlan számára, amikor belázasodott, fájt a feje. Hideg szélben ment futni, gondolta, megfázott, a háziorvosa is azt mondta, homlok- és arcüreggyulladás. Antibiotikumot és egyéb gyulladáscsökkentőket szedett. Éjszakánként azonban izomgörcsök kínozták, és végtagjaiban folyamatos fáradtságot érzett.
Ugyan így is megtartotta a napi 4-5 online edzését, de pár nappal később, elérkezett az az idő, amikor képtelen volt már bármit is csinálni.
Még ekkor sem gondolta, hogy Covidos lenne, hiszen légzési nehézségei sem voltak, de miután párjánál igazolták a fertőzést, kisfia miatt elment a tesztre. Kiderült, hogy átesett a fertőzésen, és a PCR tesztje negatív lett, az antitesteket pedig kimutatták a szervezetében. A betegségen túl volt, de nem tűnt el nyom nélkül.

„Rettenetesen fura volt számomra, hogy egyszerűen nem volt erőm. Tartottam az edzéseket, igyekeztem, hogy a többiek semmit ne vegyenek észre abból, hogy nem vagyok jól. Ma már másfél hónapja túlvagyok az aktív fertőzésen, de még mindig nincs erőm. Javul a helyzet, de nehezen bírom az edzéseket, leginkább utána érzem a végtelen fáradtságot, szúr a szívem, memóriazavaraim vannak és a fejem is folyamatosan fáj. Sohasem gondoltam volna, hogy egy vírus így levesz a lábamról, a pontos idejét nem tudom, hogy beteg lettem volna. Most pedig még mindig nem vagyok teljesen túl rajta, mert az utóhatása most is itt van a mindennapjaimban. Ez a vírus mindenképp figyelmeztet mindenkit, hogy nem vagyunk sérthetetlenek. Fontos, hogy figyeljünk a jelekre és, ha túl is vagyunk rajta, mindenképp kell, hogy elmenjünk egy szakemberhez, hogy ne hagyjon maradandó nyomokat a szervezetünkben ez a járvány. Az én példám is mutatja, hogy nem szabad félvállról venni, a sportot is csak fokozatosan és kontroll alatt szabad újrakezdeni”- hívja fel a figyelmet Kriszta. 

Kardiológus szakorvosainkhoz az alábbi oldalon tudsz időpontot foglalni!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon!

Időpontfoglalás

Foglaljon egyszerűen időpontot a Parliament Medical Center kiváló orvosaihoz.