Farkas Eszter
Dietetikus
Mivel fordulhat hozzá?
A dietetikusi feladatkörbe tartozik a kialakult betegségek kezelése mellett az életmódváltás és az egészségmegőrzés. Így nem csak már megjelent egészségügyi problémákkal foglalkozom tanácsadás keretein belül, hanem az egészség fenntartásához szükséges preventív munkát is végzek.
A dietetikai tanácsadás igény esetén étrendi ajánlást is tartalmaz, mely teljes mértékben személyre szabott, és a páciens igényeinek megfelelően van összeállítva. A közös munka eredményeként célom nem egy rövidtávon elért egészségi állapot, hanem egy hosszútávon tartható életvitel, egészségi állapot javítása, fenntartása.
A dietetikai konzultáció online formájában is igénybe vehető.
Kiemelt területek: egészséges életmód, preventív/egészségmegőrző életvitel kialakítása / inzulinrezisztencia / I.-II. típusú cukorbetegség / izomtömeg növelése, sportolói táplálkozás / túlsúly, valamint testzsír százalék csökkentése / táplálékallergia, táplálékintolerancia (pl. cöliákia, laktózintolerancia, stb) / alultápláltság, megfelelő testtömeg és testösszetétel elérése / Immunológiai kórképek / reflux / székrekedés / krónikus hasmenés / szív-érrendszert érintő betegségek: magas vérnyomás, emelkedett koleszterinszint / epekövet érintő kórképek
A tanácsadás nem terjed ki az alábbi kórképekre:
Májbetegségek, Hasnyálmirigy betegségek, Stroke és szívinfarktus utáni dietoterápia, műtét ellőtti/ műtétet követő időszak étrendje, neurológiai kórképek, daganatterápia, hasnyálmirigy-gyulladás.
Tanulmányok
2019-2023 Semmelweis Egyetem Egészségtudományi kar - dietetikus, élelmezésvezető
Bemutatkozás
2023 nyarán végeztem a Semmelweis Egyetem dietetika szakirányán. Gyerekkorom óta érdekelnek az emberi test csodái, főleg a táplálkozás és az emésztőrendszer összetett tudománya. Egyetemi tanulmányaim során számos olyan helyzettel találkoztam a kórházi gyakorlatokon, melyekben a dietetikus szerepe nem csak elősegítette a betegek állapotának javulását, a gyógyulást, gyógyszeres terápia elhagyását, hanem akár életeket is megmentett. Számomra ez a szakma szépsége, hogyha az együttműködési szándék megvan a páciens és a dietetikus között, a táplálkozási szokások átalakításával hatalmas eredményeket lehet elérni. Célom nekem is ez, hogy a hozzám forduló páciensekkel megtaláljuk a közös hangot és együtt a céljukhoz vezető utat.