Komplex Kardiológiai állapotfelmérés

Komplex Kardiológiai állapotfelmérés

Komplex Kardiológiai állapotfelmérés:

Ára: 49 000 HUF

40 perc

Milyen esetekben ajánljuk?

Fáradtság, szédülés, gyakori fejfájás, szívdobogás érzés, mellkasi fájdalom, nehézlégzés, eszméletvesztés, COVID fertőzés után

Tartalma:

 1. Vérnyomás mérés
 2. Nyugalmi EKG
 3. Pulzoximéter
 4. Szívultrahang
 5. Terheléses EKG
 6. Kardiológus Szakorvosi javaslat

Tartalma:

 1. Vérnyomás mérés: A kezeletlen magas vérnyomás többféle szövődményt is okozhat, mivel az erek falára gyakorolt nyomás káros hatású. Okozhatja az artériák károsodását azzal, hogy hozzájárul az artériák falának vastagodásához. Szívinfarktus és egyéb szívelégtelenséget is eredményezhet. A szívnek, amikor nagyobb nyomással szemben kell kipumpálnia a vért, a szívizom megvastagszik, ezzel romlik a vérellátása, ami pedig szívelégtelenséghez vezet. Enyhébb tünetei közé soroljuk tanulási nehézségeket, memóriazavart, és befolyásolja a gondolkodást is.
 • Nyugalmi EKG: szív elektromos tevékenységét monitorozza, szívizom-összehúzódásakor keletkező elektromos feszültség regisztrálásával. Minden egyes szívdobbanásnál a szív elektromos jeleket bocsát ki, amelyek a test felszínén megfelelő pontokra elhelyezett elektródákkal (kis fémlemezek) felfoghatóak. Majd ezeket egy papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Az elektrokardiográf (röviden EKG) által továbbított jelekből az orvos le tudja olvasni a percenként szívverések számát, azok szabályosságát. De megtudja belőle azt is, hogy milyen a szív ingerképzése, ingervezetése. A ritmus-, vagy ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása is megállítható a jelekből. Illetve az EKG segítségével tájékozódni tud, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Alap kardiológiai vizsgálat, munkatársaink ezen a területen is a magyar kardiológia kiemelkedő szakemberei.
 • Pulzoximéter : A mérés során információt nyerhetünk vérünk oxigéntelítettségi állapotáról, vagy más néven az oxigénszaturációról. Az oxigénszaturáció, megadja, hogy az artériás vérben található oxigénszállító fehérjének, vagyis a hemoglobinnak hány százalékához kötődik oxigén. Egészségesekben ez az érték normálisan 96 százalék feletti, míg a dohányosok, illetve krónikus tüdő- és szívbetegséggel élők alacsonyabb, akár 90 százalék körüli értékeket mérhetnek. 90 százalék alatt már oxigénellátottsági zavar lehetősége is felmerülhet, ez azonban csak a klinikai tünetekkel (fulladás, rosszullét) együtt értékelhető.
 • Szívultrahang vizsgálat: a szív üregeinek méreteit, a billentyűk állapotát, koszorúér szűkület lehetőségét, falmozgási zavarokat, hegesedés lehetőségét, szív pumpafunkciójának állapotát jellemzi, az egyik legfontosabb kardiológiai vizsgálat
 • Terheléses EKG célja meghatározni a szív terhelhetőségét, koszorúerek állapotát, szív vérellátását, ritmuszavarok hátterét. A vizsgálat a szív vérellátását ellenőrzi, hogy a koszorúerek mennyire képesek fokozott oxigén igény mellett is megfelelő mennyiségű vért szállítani a szívizomnak, illetve oxigén hiány esetén a szívizom milyen tünetekkel reagál – fájdalom, nehézlégzés, ritmuszavar. A terheléses vizsgálat eredménye segít a megfelelő kezelés megválasztásában.
 • Szakorvosi javaslat : A fenti adatok alapján a kardiológus szakorvos esetleg további diagnosztikus eljárásokat javasol illetve a megfelelő terápiát állítja össze a páciensnek, annak érdekében, hogy visszaállítsuk a megfelelő életminőséget.

Kardiológus szakorvosainkhoz az alábbi oldalon tudsz időpontot foglalni!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon!

Időpontfoglalás

Foglaljon egyszerűen időpontot a Parliament Medical Center kiváló orvosaihoz.