Majka élete a koronavírus után

Majka élete a koronavírus után

Majoros Péter, „Majka” zenész, műsorvezető a poklok kínját élte át nem csupán a koronavírus-fertőzése alatt, hanem jóval az akut fertőzés után is. Saját bevallása szerint tudja, hogy hibázott, és nem kellett volna elmennie a járványhelyzetben egy sportrendezvényre, pedig nyolc évvel korábbi szívműtétje óta tudatosan vigyáz az egészségére. Covid19 fertőzéséről végig nyíltan beszélt a médiában és a közösségi platformokon, és nekiment a vírustagadóknak, álhírterjesztőknek is.

„Amióta az eszemet tudom sportolok, figyelek a testemre, a fizikális állapotomra: ugyan volt egy komoly szívritmuszavarom, amit akkor egy ablációval dr. Gellér László megoldott.  Ezt követően azonban teljes értékű életet éltem. A szívritmuszavarom a Covid19-fertőzésem előtt egy hónappal jött elő újra, ám egy-másfél héttel később szerencsére elmúlt – akkor viszont a koronavírus-fertőzés merült fel.

Tavaly a március óta tartó bezártságot nehezen viseltem, ezért októberben elmentem egy padbol kupára, mert hiányzott a mozgás. A kupa után sem volt még tünetem, csupán azért mentem el teszteltetni, mert az utolsó kardiológiai vizsgálatomra csak így engedtek be. Másnap viszont már kezdtem rosszul érezni magamat, de a fertőzöttségemet igazoló eredmény csak két nap múlva érkezett meg.

A koronavírus-fertőzésem gyenge lázzal indult, és egészen a hetedik napig csupán tipikus influenzás tüneteim voltak. Utána viszont beindult a Covid: nem véletlenül mondták az orvosok is, hogy általában a hetedik nap a fordulópont. Hirtelen nagyon rosszul lettem, kórházba kerültem, de mivel a kisfiam születésnapján mindenképp otthon akartam lenni, így négy nap után kiengedtek.

Ezt követően drámaian romlott az állapotom, mindenemet megtámadta a vírus, végül november végéig bent tartottak a kórházban. Ám igazából azután jött az igazi pokol: gyengeség, teljes szétesés, a lépcsőn alig bírtam felmenni. Ez olyan állapot volt, amit semmihez sem tudok hasonlítani az elmúlt 41 évemből, a legkeményebb koncertes időszak utáni kimerültség ennek a húsz százaléka nagyjából.

Most már jól vagyok, bár nagyon nehéz volt szembesülnöm azzal is, hogy az a fizikális állapot, amiért az ember sok-sok éve dolgozik, pillanatok alatt a semmibe veszhet. Ugyan a vírus alatt lefogytam, de utána a szteroidos kezelés miatt állandóan faltam az ételeket, így visszajöttek a kilók, de nyilván nem izomban. Felborított ez a betegség mindent: ezért fontos, hogy mindenki fellépjen a vírustagadók, oltásszkeptikusokkal szemben minden lehetséges módon.

Most végre jól vagyok: járok kontrollra, és a vérhígításra is kell figyelnem. Azt mondták az orvosok, a koronavírus olyan vérrögöket okozhat ez a szervezetben, ami sokáig fel sem tűnik. Én a mai napig szúrom a hasam, és a negatív tesztem után is kell tablettát szednem”- mesélt Majka.

Koronavírus utáni szűrésre itt tudsz időpontot foglalni.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!

Kérdése van?
Hívjon vagy írjon!

Időpontfoglalás

Foglaljon egyszerűen időpontot a Parliament Medical Center kiváló orvosaihoz.