Dr Balogh Attila Álmos Phd

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet idegsebész szakorvosa, az Intézet Gerincsebészeti Centrumának tagja, a Semmelweis Egyetem Idegsebészeti Tanszékének oktatója, PhD.

Mivel fordulhat hozzá?

Szakterületei az agy- és gerincdaganatok, degeneratív gerincbetegségek (porckorongsérvek, gerinc- és idegcsatorna szűkületek) dekompressziós műtéti megoldása valamint csigolya elcsúszások komplex fúziós műtéti technikákkal történő korrekciója. Jártas a koponyabázist érintő megbetegedések, egyes epilepszia betegségek, agyvízkeringési zavarok, agyi érrendellenességek valamint perifériás idegek kompressziós szindrómáinak (carpal tunnel syndrome) műtéti megoldásában.

Szakmai tapasztalat

1992 – 1995 OITI Intenzív Terápiás Osztály

1995 – 1996 Semmelweis Egyetem, Szív- és Érsebészeti Klinika, Intenzív Terápiás Osztály

1998 – 2006 Idegsebész szakorvos jelölt – Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben

2002-2004 Barrow Neurological Institute, Phoenix, AZ, USA

2004 – 2006 Spetzler Skull-base fellowship, Barrow Neurological Institute, Phoenix, AZ, USA

2006 – Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet idegsebész szakorvosa

2008 – 4D Anatomy sebészi és anatómiai szimulációs oktatóprogram feltalálója és fejlesztője

Tanulmányok

1991 – 1997: Semmelweis Egyetem, Általámos Orvostudományi Kar

1997 – Általános Orvosi Diploma

2006 – Idegsebész szakvizsga

2016 – PhD fokozat

Bemutatkozás

“Alaposság, tudás és mindezt empátiával – ez a legtöbb, amit adhatok!”
Dr. Balogh Attila Álmos az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet agy- és gerincsebész idegsebész szakorvosa, a Semmelweis Egyetem Idegsebészeti Tanszékének oktatója, akit a kihívások, a nehéz esetek motiválnak a leginkább. Mert tudja: megoldást kell és fog is találni, megmentve, vagy visszaadva egy ember életét. Mindezt pedig hite szerint a legnagyobb empátiával lehet csak, mert test és lélek kéz a kézben járnak. Orvos családból származik, ideggyógyász édesapja, sebész nagybátyja nyomán ő az idegsebészetet választotta már az egyetem elején. Álma volt a világ legnagyobb ideggyógyászati központjába kijutni, ő volt az első és ma is egyetlen magyar orvos, aki az amerikai Barrow Ideggyógyászati Intézetben dolgozhatott, közös kutatásokban vett részt. Így 4 évet töltött a világ egyik legrangosabb idegsebészeti centrumában a Barrow Neurological Institute-ban, ahol a legmodernebb bázis sebészeti eljárásokat sajátította el. Valamint a beavatkozás nélküli diagnosztikának minél többrétű kifejlesztésén dolgozott, dolgozik, amely a leghatékonyabb és a legkíméletesebb a betegeknek. De nevéhez fűződik az a 4D Anatomy fejlesztés, amelyet ma már a világ minden pontján alkalmaznak. Több, mint húsz éve dolgozik az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, számára minél nehezebb egy eset, annál érdekesebb, annál nagyobb kihívást jelent. Az ő területe nagyon összetett és nagyon veszélyes, éppen ezért előre kell gondolkodni, tervezni, mindennek a végére járni, így nagyon fontos a tudás, ami mögötte van, hogy a műtőben ne kelljen improvizálni. Főleg az agy területénél kulcskérdés megtalálni gyorsan a megoldást, hiszen ott visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat mindenféle rendellenesség, de a gerincproblémákkal, vagy bármilyen idegrendszeri fájdalommal sem szabad hosszú hónapokat várni, mert gyakran komolyan korlátozzák a betegek életét. És Balogh Attila Álmos számára ez a legfontosabb: hogy megoldást találjon, a végére járjon, mert nincs félbehagyott betegút, mindezt pedig a legnagyobb empátiával szabad csak! Kell az együttérzés, mert mindenkinek a problémája egyéni, ahogy az azzal járó fájdalmak, vagy korlátok is. A legmagasabb szintű tudás mellett, emberként is a páciens mellett lenni.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!