Dr. Szegedi Nándor PhD

Kardiológus szakorvos, szívritmuszavar specialista (elektrofiziológus) Európai Aritmológiai Társaság (EHRA) elektrofiziológiai licencvizsga (elméleti és gyakorlati egyaránt)

Mivel fordulhat hozzá?

Szívritmuszavarok (AVNRT, AVRT, WPW-szindróma, pitvari tachycardia, pitvari flutter, pitvarfibrilláció, kamrai extrasystolia, kamrai tachycardia) katéterablációs megoldása: évi 500 műtétben való aktív részvétel, ebből 300 esetben első operatőrként. Ezt követően a betegek további utógondozása ambulánsan. Szintén ambuláns betegellátás keretében pacemaker kontrollok, kardiológiai gyógyszeres kezelések (pl. vérnyomás beállítás, szívelégtelenség gyógyszeres kezelése), syncope kivizsgálása, kardiológiai szűrés. Mitralis billentyű katéteres kezelésében való részvétel. Esetszám/ év: 500 abláció

Szakmai tapasztalat

2012 Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest

2017 óta a Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának elnöke

Tanulmányok

2006 – 2012 Általános Orvostudományi Kar, Semmelweis Egyetem, Budapest summa cum laude

2012: Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika munkatársa, egyetemi oktató

2013: elektrofiziológiai laboratórium munkatársa

2016 óta önállóan végez ritmuszavarok miatt évente több száz katéteres ablációt

2012 – 2018 Kardiológia rezidens képzés Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, Budapest

2017 European Heart Rhythm Association elektrofiziológiai licencvizsga

2018 Kardiológia szakvizsga (kiválóan megfelelt)

2020.PhD disszertáció címe: Evaluation of Factors Correlating with the Outcome of Atrial Tachycardia and Atrial Fibrillation Ablation.

Bemutatkozás

“A betegség elsősorban nem probléma, hanem egy feladat, egy kihívás, amire megoldást kell találni!
Dr. Szegedi Nándor a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika kardiológus szakorvosa, elektrofiziológus. Specialitása a szívritmuszavarok katéteres kezelése, de szinte minden további alapvető kardiológiai ellátásban is jártas, mint például a magas vérnyomás, a pacemaker, vagy éppen a szívelégtelenség kezelése. Fiatal szakember, aki, ahogy mondja, hogy már az anyatejjel szívta magába az innovációt. Mindig tudni akarta, mik azok az új lehetőségek, amivel a lehető leggyorsabban tudnak segíteni a betegeiknek. Ehhez Merkely Béla és Gellér László professzorok adtak meg neki minden támogatást. Folyamatosan szüksége van a tanulásra, emellett kutat, tanít és szakmai könyveket ír. A számára legizgalmasabb terep az elektrofiziológia, ezért is választotta a kardiológia legnagyobb lendülettel fejlődő területét. Abban hisz, hogy amennyiben lehetséges, ne a gyógyszeres kezelést részesítsük előnyben, hanem oki terápiát végezve legyen esetleg elhagyható a gyógyszer, főként annak a tükrében, hogy egyre több egészen fiatal korú embernélis jelentkeznek szív-érrendszeri panaszok. Az időben elvégzett kivizsgálással – és szükség esetén műtéti kezeléssel – a páciensek tünetei sok esetben gyógyszerek nélkül is teljesen megszüntethetők. Természetesen bizonyos esetekben tartós gyógyszeres kezelés is szükséges, ennek megítélésében a legfrissebb szakmai irányelvek naprakész útmutatását tartja mérvadónak.Szívritmuszavarok esetén napjainkban az eszközös kezelés, az úgynevezett katéteres abláció a leghatékonyabb terápia, melynek segítségével a betegek legnagyobb részénél tartós ritmuszavar mentességet, illetve jelentősen javuló életminőséget érhetnek el. Minden fórumon azért harcol, hogy minél előbb jussanak el az érintettek a ritmuszavar specialista szakemberekhez, ugyanis annál eredményesebb és hatékonyabb lesz az ellátásuk. Az innováció híveként a legújabb és leghatékonyabb technológiákat alkalmazza a pácienseinek kezelése során, mint például a röntgensugár használattól mentes, ún. zero-fluoroszkópiás ablációs módszer. Rendkívül hasznosnak tartja az ambuláns kivizsgálás részévé vált okos órák elterjedését, mely óriási segítség mind a betegeknek, mind a szakembereknek, ugyanis olyan szívritmuszavarok is könnyen diagnosztizálhatók, amelyek relatíve ritkán jelentkeznek, illetve rövid időtartamuk miatt korábban nehéz volt a nyomukra bukkanni. A Magyar Kardiológusok Társasága Ifjúsági Bizottságának az Elnöke, több cikk első- illetve társszerzője, egyetemi jegyzet írója is. És, ami a munkájában a legfontosabb számára: tudjon mindenről, ami az orvostudományban zajlik, hogy naprakész ismeretiveladhasson megoldást minden hozzá fordulónak.

Foglaljon időpontot online, pár kattintással!